Verwondering in kaart gebracht

Om 7.00 uur ging de wekker. Het regende. Uh.. regen? Ik was verbaasd. Hoe kan het nou regenen op deze prachtige dag, de start van de lente?  …Een vreemde spanning voelde ik in mijn buik. Zo’n brrr-spanning; als in: “ik moet examen doen…voor een heeel leuk vak!”

rv21 maart 1

Toen ik om 11.01 in de trein stapte was het droog en een nog mager zonnetje deed haar best om de wolken te verdrijven. Johan zwaaide me uit dat was super!

De spanning veranderde in een blij gevoel… Ik durf! Met de mobiele verwonder-marskramer op mijn rug maak ik een statement. Ik kan me niet meer verstoppen. …. Het is mijn beroep, mij verwonderen! Zweverig? Juist niet! Verwonderen is wezenlijk.

Ik heb mezelf verwondert over mijn eigen brutaliteit om bedrijven te bellen om een vraag bij mij te kopen. Ik kreeg veel nee’s maar ook 3 ja’s!  En onwijs goede tips. Het eerste gesprek met: Rian Hof van energiewacht gaf me zelfvertrouwen. Het tweede gesprek met Marc Haitsma van SPH verpakkingen leverde me veel wijsheid en tips op en het gesprek met Marieke Vegt van Kunst en Cultuur Drenthe gaf me draagvlak.

rv 21 maart vlag

In Assen ben ik eerst aan de koffie gegaan. Even bijkomen van de bijzondere treinreis. Hele bijzondere gesprekken gevoerd maar helaas ben ik daarmee ook in overtreding als ik film of fotografeer in de trein. Dus u mag daar zelf iets bij verzinnen. Is ook heel leuk, toch?

Hier vind u het filmpje van de dag! Zelf gemonteerd en gefilmd met een fototoestel…Ook een soort van verwondering! retourtje verwondering

En deze mevrouw zat zo lekker in het zonnetje te zitten. Ik mocht best een foto maken. Ze had samen met haar man een fotozaak gehad. Wel 50 jaar. Jee.

rv 21maart 2

Deze dames zette als eerste hun verwondering op de kaart van Drenthe!

rv 21 maart 3

En deze jongeman verwonderde zich over het feit dat ieder mens anders is dan jij; ieder mens is uniek. En het feit dat dat ook altijd zo zal blijven. Tim Klaver heet hij. Hij deed auditie bij Kunstbende. We schudden elkaar een hand… want wie weet komt hij als Dokter Anders bij het ministerie van Verwondering.

rv 21 maart 5

Deze jongeman zette het -samen zijn met vrienden- op de kaart.

rv 21 maart 6

En deze jongedame… is Willy. Willy is 77 en doet veel vrijwilligerswerk. Ik mag een keer stage bij haar! Daar kijk ik naar uit!

rv 21 maart 7

1 Comment